VELIKI USPEH MCCANN AGENCIJA NA FESTIVALU GOLDEN DRUMVELIKI USPEH MCCANN AGENCIJA NA FESTIVALU GOLDEN DRUM
oktobar 10, 2017
Ocenjujemo struku
Ocenjujemo struku dok struka ocenjuje nas
mart 23, 2018

MCCANN BEOGRAD TREĆU GODINU ZAREDOM NAJUSPEŠNIJA AGENCIJA U SRBIJI

Agencija McCann Beograd proglašena je za agenciju godine u Srbiji na nacionalnom festivalu Kaktus 2017.
Ovo je treća godina zaredom da je McCann Beograd osvojio ovo prestižno priznanje koje se dodeljuje za najuspešnije kampanje oglašivača.
U konkurenciji 124 prijavljena rada, prema oceni žirija, koji su činili ugledni marketinški profesionalci iz zemlje i regiona, agencija McCann Beograd imala je najveći broj bodova.
“Treću godinu zaredom osvajamo nagradu za agenciju godine i ponosni smo na taj kontinuitet. Ovo je najlepši način da godinu privedemo kraju i zaokružimo uspehe koje smo imali od nagrada na prvom Effie festivalu u Srbiji, do velikog uspeha na Golden Drum-u gde smo osvojili pet priznanja. Ova nagrada je priznanje za brendove sa kojima radimo i za tim koji beleži uspehe i na lokalnim i na internacionalnim festivalima. Pored kontinuiteta koji je važan, značajna je i raznovrsnost kategorija u kojima smo nagrađeni, kao i to da možemo da se pohvalimo kako kreativnim radovima, tako i činjenicom da oni ostvaruju komercijalne rezultate. Sve to pokazatelj je kvaliteta i razvoja agencije i naših partnerskih odnosa sa klijentima čiji je ovo takođe uspeh. Ova godina je za nas posebna po tome što je 20-ta godina poslovanja agencije McCann Beograd i mislim da nema lepšeg načina da to obeležimo”, kaže Olivera Perković, direktorka agencije McCann Beograd.
Nagrađene kampanje na festivalu Kaktus 2017 su:
· U kategoriji Integrisane kampanje, Content integrisana kampanja – “PiruLOLci” za Froneri Adriatic d.o.o,
· U kategoriji Integrisane kampanje, Inovativna integrisana kampanja – “democrARtisation” za Muzej savremene umetnosti, i
· U kategoriji Pojedinačni radovi, Viralni video – “Sa slavom nema šale” za Carlsberg Srbija.
Agencija McCann Beograd ove godine proglašena je najefektivnijom agencijom u Srbiji na Effie dodeli nagrada, a bila je i najuspešnija agencija iz Srbije na dodeli nagrada Golden Drum.

Kaktus je strukovna nagrada koja se dodeljuje kompanijama, institucijama i agencijama za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. O nagradama odlučuje stručni žiri koji čine ugledni profesionalci iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

srpski