SRB ENG

SupeRučak stigao!

Pomogli smo Maxi supermarketima da svoj jedinstven proizvod - izbalansiran obrok za školarce, učine privlačnim mamama i deci.
Svi znamo da deca vole da jedu ukusne slaniše i slatkiše, kao i da to često nisu baš najzdravije opcije. Sa druge strane, mame su svesne važnosti zdrave i balansirane ishrane, a ujedno im nedostaje vremena i sredstava da svakodnevno pripremaju takav obrok. Osim toga, javno dostupni podaci o navikama u ishrani dece u Srbiji(Istraživanje Instituta za javno zdravlje Batut) nisu ohrabrujući – uočen je značajan porast gojaznosti.
 
Zato se Maxi odlučio da razvije nov, inovativan proizvod – pakovani ručak za školarce po dostupnoj ceni, u pet različitih varijanti, a sve u saradnji sa nutricionistima kako bi obrok mogao da odgovori  na potrebe aktivne dece.
 
Prema rečima nutricioniste, glavnog saradnika na projektu osmišljavanja SupeRučka, Ane Todorović: "SupeRučak je proizveden i osmišljen da ispuni najviše standarde ishrane dece. Pažljivo smo birali i kombinovali sastojke i na kraju dobili proizvod koji predstavlja zdravu i ukusnu alternativu „brzoj hrani“ čije je prisustvo i konzumacija u porastu, pogotovo kod školske dece."
 
Ime proizvoda kao i pakovanje imali su jako značajnu ulogu, jer bilo je važno da osim mama koje posmatraju stvari racionalno, SupeRučak prihvate i deca.
 
Nataša Radosavljević, Senior Designer bila je zadužena za osmišljavanje pakovanja: "Zadatak nam je bilo da napravimo praktično, lako izvodljivo i ekonomično pakovanje, koje je sa druge strane u dizajnu dopadljivo deci koja treba da ga nose svaki dan u školu, a svi znamo koliko je u tom uzrastu važan imidž. Uveli smo maskotu lavića koja proizlazi iz Delhaize logotipa - kako bismo imali jasnu prepoznatljivost brenda, ali u veselom duhu, prilagođenom uzrastu dece kojima je namenjen."
 
Komunikacija je morala da funkcioniše “na dva fronta” - TV reklama je u formi mini muzičkog spota za “zaraznu” pesmu, ali sadrži i deo u kome se jasno komunicira sastav SupeRučka, kako bi mame znale tačno šta kupuju i daju svojoj deci.
 
 
Jana Savić Rastovac, Creative Director u agenciji McCann Beograd kaže:
"Ovaj projekat zanimljiv je zato što smo od početka bili uključeni u proces nastajanja nečega potpuno novog na našem tržištu. To je svakako u skladu sa svetskim trendom da veliki i odgovorni brendovi izlaze sa inovativnim rešenjima za konkretne potrebe svojih potrošača – u ovom slučaju majki dece školskog uzrasta, ali i samih klinaca, kao i da komunikacijske agencije sarađuju tokom celog procesa – od pakovanja i imena, pa do svih elemenata oglašavanja.
Kako bi komunikacija bila što autentičnija, reklamu smo uradili u hip hop stilu, koji naša ciljna grupa voli i razume.  Jako smo zadovoljni rezultatom i verujemo da će ovaj projekat biti uspešan!"
 
Ana Tiljak, marketing menadžerka Maxi, o zajedničkom radu na projektu:
"Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa MCCann-om na sveobuhvatnim rešenjima koja je podrazumevao projekat SupeRučak. Pomogli su nam u razvoju samog proizvoda, od osmišljavanja lika lava kao maskote, zanimljivog imena do razvoja kreativnog rešenja za pakovanje i na samom kraju, instore kampanje i TV reklame, koja je noseći element komunikacije za Superučak. "