SRB ENG

McCann Worldgroup prva u Evropi i druga u svetu po efikasnosti

Agencijska mreža McCann Worldgroup proglašena je najuspešnijom u Evropi i drugom najefikasnijom i najnagrađivanijom agencijskom mrežom u svetu u 2014. godini po globalnom Effie Indexu efikasnosti.
Effie Index prepoznaje i rangira najuspešnije agencijske mreže, pojedinačne agencije i nezavisne agencije, kao i  oglašivače i brendove kroz analizu kriterijuma tržišne efektivnosti poslovanja i uspešnosti na festivalima i takmičenjima  širom sveta.  
Globalnom uspehu McCann Worldgroup doprineli su proglašenje evropskog ogranka agencije McCann za najuspešniju agencijsku mrežu u Evropi u prošloj godini, kao i uspeh članice McCann Worldgroup agencije FP7 iz Dubaija koja je najuspšenija agencija sa područja Bliskog istoka  i druga najuspešnija pojedinačna agencija u 2014.godini.  Pored toga, McCann CEE kojoj pripada i I&F McCann Grupa u okviru koje posluju McCann agencije u pet zemalja jugoistočne Evrope prošle godine proglašena je za najuspšeniju agencijsku mrežu u ovom delu Evrope na takmičenju Golden Drum. 
Effie Index efikasnosti je najugledniji svetski kriterijum za rangiranje tržišne efektivnosti i uspešnosti i svake godine je najbolji parametar za agencije, oglašivače i brendove čije su marketinške aktivnosti postigle najbolje rezultate na tržištu.