Prvootvoreni supermarket u Beogradu na Cvetnom trgu počeo je sa radom 28. 4. 1958. godine. Aprila 2018. godine navršilo se 60 godina od tog datuma i Maxi je tim povodom želeo da organizuje proslavu. Zadatak je bio podsetiti građane na stara dobra vremena u kojima je prvi supermarket otvoren u Beogradu, na Cvetnom trgu.

Kako bismo kod sugrađana probudili osećanja i približili im značaj ovog jubileja, organizovali smo svojevrsni mali retro festival na lokaciji na kojoj se već 60 godina nalazi najstariji supermarket u Beogradu.

Na Cvetnom trgu je priređen veliki događaj koji je sadržao muzički, izložbeni i uslužni deo. Trg je uređen različitim štandovima i izložbenim delom koji je oslikavao staro dobro vreme. Organizovan je veliki koncert Bisere Veletanlić i Vasila Hadžimanova, nastupao je i poznati Beatles cover bend Bestbeat, a dečji muzički program upotpunili su horovi Kolibri i Čarolija. Neki stariji prolaznici setili su se svoje mladosti, a mlađi su uživali u upoznavanju jednog drugačijeg sveta koji nisu iskusili.

Podeljeno je 5.000 retro žurnala, 2.000 razglednica sa retro markicama, proizvedeno više od 970 fotografija sa retro rekvizitima, organizovana je izložba oldtajmera, ali i retrospektiva modnih, muzičkih i sportskih trendova, podeljeno preko 1.200 palačinki i voćnih obroka. Bilo je đuskanja i pevanja, sjajnih fotografija, smejanja i dobre klope. Realizovano je ukupno 12 sati programa, a lokaciju je posetilo više od 2.000 posetilaca.

PROJEKTNI TIM

Vođe projekta: Slavko Marković, Vera Aćimović, Ana Babić

Strateško planiranje: Katarina Pribićević, Aleksandar Milojević

Kreativna direktorka: Jana Savić Rastovac

Kreativni tim: Miloš Paunović, Slavica Guskić

UM: Milena Milinković, Vanja Đoković, Simonida Korolejić, Boško Stojanac

 

  • Date
    februar 28, 2019
    Prvootvoreni supermarket u Beogradu na Cvetnom trgu počeo je sa radom 28. 4. 1958. godine. Aprila 2018. godine navršilo se 60 godina od tog datuma i […]
srpski